Nyheter hösten 2022

WETTERBERG Advokatbyrå står på tre ben: rådgivning, undervisning och författande av böcker och artiklar. Fokus i arbetet går ut på att utveckla kunskaper inom våra kärnområden nämligen: IT-rätt, Immaterialrätt, Integritet och Medierätt. Dessa kunskaper ska i en förlängning stärka våra klienters verksamhet och ge mervärde i deras arbete.

Spännande konferens vid Christ Church, Oxford

Spännande dagar vid Christ Church, Oxford

I anledning av detta arbete har adv. Dag Wetterberg deltagit i Stockholm Centre for Commercial Law 6th biennial conference vid Christ Church, Oxford. De ämnen som har behandlats är, Rulemaking and enforcement on steroids, Private law efficiency och Reshaping the premises of international economic law and international dispute settlement. Bland föreläsarna har både praktiker så som akademiledamoten Eric M Runesson och ekonomen Klas Eklund talat samt ett antal professorer från Sverige, England, Kroatien och Österrike. Sammantaget har frågorna handlat om vilka utmaningar affärsjuridiken står inför.- ”food for thought”.

Uppdatering av boken Medierätt-en handbok och utökad undervisning

Medierätt- en handbok är en populär handbok som både används i undervisning och av juridiska praktiker. Boken är nu sex år gammal och dessutom slut hos förlaget (Norstedts Juridik) varför den ska uppdateras och komma ut i ny fin form i början av 2023. Boken kommer att bli kurslitteratur på Medierättskursen vid Stockholms universitet fr.o.m. 2023. Förutom att Dag Wetterberg undervisar på IT-rätten vid Stockholms kommer han att undervisa i Medierätt vid Stockholms universitet fr.o.m. oktober 2022.

Nya uppdrag och spännande utmaningar

WETTERBERG Advokatbyrå har förmånen att arbeta med våra kärnområden och får ständigt nya förfrågningar från befintliga och nya klienter. Under hösten kommer vi att hjälpa en ny klient att göra en inventering av samtliga deras immateriella rättigheter och hjälpa dem att skydda sina immateriella tillgångar. I detta arbete ingår även att utbilda deras personal Vi hjälper dessutom ständigt civilsamhällets organisationer eftersom vi vill ge dem specialiserad hjälp till ett juste pris. Just nu hjälper vi en sådan organisation med avtal inom immaterialrätten för att reglera upplåtelser av upphovsrätt till tredje part.

Vi har flyttat till Södermalm

En stor glädje är att vi äntligen hittat en egen, ny och fräsch lokal nära Mariatorget på Söder.

Sammantaget är det en spännande höst vi går mot och vi önskar alla klienter och samarbetspartner en spänstig höst!